Eigentijds toilet (Ittervoort)

Bruin sanitair.
De familie Wiermans uit Ittervoort hebben ons benadert voor een toilet renovatie. In het huis zat nog het originele toilet met stortbak, duoblok (staande toilet) en bruin sanitair. In eerste instantie hadden ze ons bereikt via onze facebookpagina van Scrapwooddesign. Onze eikenhouten wagondelen met authentiek uiterlijk waren hun opgevallen en de stijl paste mooi bij de rest van het huis.

Wegwerken radiatorleidingen.
Buiten het staande toilet en het bruine sanitair vervangen was er nog een grote wens van de bewoners, namelijk het uit het zicht halen van de radiatorleidingen. Dit hebben we opgelost door deze in een koof in te werken. Het enige wat je nu nog ziet is een klein stuk nieuwe leiding naar de nieuwe radiator.

Scrapwood spiegel.
Na het verwijderen van het bestaande sanitair, zijn we eerst begonnen met het plaatsen van het Geberit kombifix inbouwreservoir. Voordeel van dit inbouwreservoir is dat deze zelfdragend is en in hoogte te verstellen is. Verder zijn de aansluitingen universeel waardoor ieder merk sanitair toiletpot erop gemonteerd kan worden. Het fontein werd vervangen voor het Sphinx 420 fontein. Door de rechthoekige vorm heb je een grote bak om je handen te wassen, echter slechts 23 cm diep. Daarboven een mooie ronde teakspiegel van 30 cm, welke mooi contrast geeft op de tegel en achterwand. De chromen accessoires van Geesa Wynck maken het geheel mooi af.

Tegel over tegel.
Het nieuwe tegelwerk is over het bestaande tegelwerk aangebracht, echter aan langs de deur zijn de tegels wel verwijderd zodat de tegels niet voorbij het kozijn steken. Dit word vervolgens netjes afgedekt door een houten afwerklat genaamd een architraaf. Het tegelwerk is uitgevoerd met een 60 x 60 cm tegel van het merk Flaminia, deze zijn zowel op vloer als wand geplaats. Tussen de muur en de koof bestaat er nog altijd de mogelijkheid om zwevende houten planken aan te brengen die fungeren als wandschappen.

Oplevering.
Al met al waren deze klanten heel blij met het eindresultaat en de toiletruimte past nu mooi bij de rest van het huis. Zo heeft de buurgemeente van het witte stadje Thorn er weer een mooi toilet bij!