Terug naar overzicht

Badkamertrends 2024: creëer de perfecte badkamer volgens de nieuwste trends

23 Jan 2024

Kom tot rust in een prachtige badkamer volgens de laatste trends. 2024 heeft een aantal bijzondere stijlen in petto die je badkamer niet alleen een stijlvolle, maar ook een huiselijke uitstraling geven. In deze blogpost bespreken we de vier populairste trends voor dit jaar, zodat jij straks de perfecte moderne badkamer hebt.

1. De Japandi-stijl: minimalistisch en natuurlijk

Eén van de opvallende nieuwe badkamertrends is de Japandi-stijl. Japandi combineert het minimalisme en de elegantie van de Japanse interieurstijl met de natuurlijke uitstraling van de Scandinavische stijl. 

De trendkleuren voor 2024 zijn vooral beige en andere aardetinten. Ze zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer in je badkamer. Combineer deze kleuren bijvoorbeeld met houtlook tegels, een houten wastafelmeubel of planken aan de muur. Ook natuursteen zoals marmer past perfect bij deze stijl. 

Wil je je goed voelen in je badkamer dan is het belangrijk dat-ie overzichtelijk en opgeruimd oogt. Kies daarom voor strakke, rechte vormen en bergruimte in kasten of laden. Een minimalistische wastafel met veel opbergruimte eronder past hier goed bij.

Om het wellness-gevoel in de Japandi-badkamer te versterken, kun je verschillende luxe elementen toevoegen. 
 

Twee echte aanraders:

 

  • Sunshower in je inloopdouche met infraroodlampen of UV-licht. Dankzij UV-licht maakt je lichaam vitamine D aan en verbetert het immuunsysteem. Met infraroodlicht verbetert de doorbloeding en wordt afval beter afgevoerd.
    • Zo combineer je de ontspanning en vitaliteit van infrarood en UV-licht met het gemak van gebruik onder de douche.
  • Whirlpool of bubbelbad voor ultieme ontspanning na een lange dag. Een grote regendouche met een zogeheten knuffelmuur voor extra comfort. Een knuffelmuur is een verwarmde wand in je douche die op lichaamstemperatuur wordt gehouden.
    • Hij zorgt voor een aangename warmte, waardoor het ontspannend aanvoelt om tegen de muur aan te leunen of te zitten. 

 

Met deze elementen creëer je de perfecte wellness-oase volgens de Japandi-trend.
(Bron foto: Hans Grohe)
 

Badkamertrends 2024: creëer de perfecte badkamer volgens de nieuwste trends

 

2. Hotel-chique met marmer en gouden kleur

Ook in 2024 is het tijdloze marmer populair. Marmer zorgt voor een luxe, chique sfeer in je badkamer. Kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van verschillende soorten marmeren tegels in patronen. Dat zorgt voor een speels effect. 

Een trend in 2024 is het marmer met goud- of koperkleurige accessoires te combineren, zoals kranen, sierlijsten en een keramieken wastafel. 

Om het geheel af te maken kun je grote ronde spiegels gebruiken. Die zorgen voor diepte en ruimtelijkheid. En dan zijn er nog de luxe badkamermeubels. Denk aan een vrijstaand bad of inbouwkasten. Ze geven jouw badkamer een chique uitstraling. 

Voor extra gemak kun je kiezen voor badkamermeubels met softclose-laden en -deuren (die zijn voorzien van een dempingsmechanisme, waardoor de lade en deuren langzaam en zachtjes sluiten). 

En wat dacht je van een ingebouwde wc-rolhouder? Met deze stijlvolle accenten krijgt je badkamer de uitstraling van een chique hotelsuite. Ook handig: kleine accessoires zoals zeeppompjes in verschillende kleuren. Ze dragen bij aan de chique hotelstijl en houden je badkamer netjes en opgeruimd.

 

3. Industrieel en stoer met betonlook en hout

De industriële stijl is in 2024 onverminderd populair, maar krijgt wel een wat warmere uitstraling. Kenmerkend is de combinatie van stoere materialen zoals betonlook-tegels met natuurlijke materialen als hout

Geef je badkamer een stoere maar toch warme uitstraling met een betonlook tegelvloer en wandtegels gecombineerd met houten planken, een houten wastafelmeubel of -plank. Kies voor natuurlijke houtsoorten zoals eiken of noten. Qua kranen kun je kiezen voor matzwarte, goudkleurige of brushed kranen voor een bijpassend industrieel effect.

Combineer deze materialen en je krijgt de perfecte balans tussen stoer en elegant voor een moderne industriële badkamer die ook warmte uitstraalt.
 

Badkamertrends 2024: creëer de perfecte badkamer volgens de nieuwste trends

 

4. Vintage elementen voor een vrolijke badkamer  

Deze vierde badkamertrend combineert vintage invloeden met moderne elementen. Kenmerkend zijn kleurrijke vintage tegels in pasteltinten gecombineerd met betonlook tegelwerk voor een moderne twist. 

Populaire pastelkleuren zijn roze, blauw en groen. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld als accentwand in de douche gebruiken. Wat kranen betreft, kun je denken aan warme goud- en bronstinten. Dat contrasteert mooi met een natuurlijke, eiken wasmeubel en een keramische wasbak. 

 

Deze combinatie geeft de badkamer een moderne uitstraling. En vergeet de kleine luxe accenten niet voor optimaal comfort. Met deze combinatie van retro en modern creëer je een vrolijke, kleurrijke badkamer die helemaal van deze tijd is. De vintage invloeden zorgen voor een speels, eigenzinnig geheel.

Het mooie van deze gevarieerde mix van materialen en kleuren is dat die je badkamer een unieke uitstraling geeft, waarin nostalgie en modern samenkomen. Het resultaat is een stijlvolle en sfeervolle ruimte met een eigen karakter.

 

Wil je weten welke trend perfect past bij jou en je huis? We komen bij je langs met de door jou gewenste materialen en tegels, volgens de laatste trends. Dan kun je meteen bekijken hoe het in jouw ruimte eruitziet. Neem vandaag nog contact op en maak een vrijblijvende afspraak!
 

(Bron foto: Grohe)

Badkamertrends 2024: creëer de perfecte badkamer volgens de nieuwste trends

Neem contact met ons op

 

Stel hier uw vraag:


Montage

Een nieuwe badkamer of toilet realiseren? Kies Badkamerwinkel aan Huis: van inspiratie en ontwerp tot volledige installatie.

Lees meer over onze werkwijze: van levering tot complete installatie >>

Levering

Ook voor de levering van sanitair, tegels en kranen ben je bij Badkamerwinkel aan Huis aan het juiste adres.

Lees meer over onze dienstverlening: van levering tot volledige montage >>

Ontwerp

Uitzoeken en ontwerpen aan de keukentafel, direct met de juiste afmetingen en gekozen materialen. Makkelijk, efficiënt en praktisch.

Lees meer over onze 3D ontwerpmogelijkheden en onze merken >>