Terug naar overzicht

De Japandi stijl: een nieuwe badkamerstijl waar iedereen geen genoeg van kan krijgen.

24 Apr 2024

De japandi badkamerstijl is een harmonieuze samensmelting van Japanse minimalisme en Scandinavisch design. Scandinaviƫ en Japan hebben van nature veel overeenkomsten waarbij de combinatie tussen de twee stijlen perfect op elkaar aansluiten. Deze stijl is een opkomende trend en heeft vele interieurharten nu al veroverd. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het samenstellen van jouw Japandi badkamer.

Hoe stel je deze stijl samen?

De stijl straalt rust en minimalisme uit. Door de beige en aardetinten te combineren, voelt de ruimte erg warm aan. Waar start je bij het samenstellen van deze stijl?

  • Zorg voor voldoende opbergruimte, geen open ruimtes maar afgesloten lades of kasten;
  • Durf te combineren met tegels en andere contrasten;
  • Maak gebruik van verschillende vormen, materialen en texturen;
  • Gebruik de beige kleur en combineer dit met hout;


Hieronder enkele badkamers en toiletten als voorbeeld:

De Japandi stijl: een nieuwe badkamerstijl waar iedereen geen genoeg van kan krijgen.


Hoe zit het met het sanitair in deze badkamerstijl?

Dat ligt er maar net aan, wat je wilt gaan uitstralen in je badkamer met deze stijl. Ga je voor fris, luxe en romantisch? Kies dan voor gouden kranen. Wil je liever meer contrast en wellness? Dan is gunmetal de perfecte keuze. Voor de wasbak en het toilet blijft wit keramiek het mooiste. Ook is dit makkelijker in onderhoud. Voor het badmeubel wordt vaak gekozen voor een houtlook of een witte uitstraling.


De juiste keuze in tegels voor de perfecte Japandi uitstraling

Zoals eerder is vermeld in deze blog, wordt er juist voor twee of soms wel drie verschillende kleuren en soorten tegels gekozen. Dit omdat het contrast in de badkamer iets toevoegt binnen de stijl. Vaak wordt ervoor gekozen om op twee of drie plekken in de badkamer de tegels te plaatsen om meer accent te leggen op de plek. Voorbeelden van plekken: een douchewand, de wc wand of de wand bij de wastafel. Tegenwoordig passen decortegels hier het beste bij. Waarom? Dit zijn vaak grotere tegels met minder voegen, wat scheelt in poetswerk. Mozaïek of kleine rechthoekige tegels zijn ook erg mooi om te plaatsen in deze badkamerstijl, vooral in een visgraatvorm. Deze tegels vergen wat meer onderhoud dan grotere tegels. Dit is echter zelf een keuze die je maakt. 

 

Wil je graag hulp bij het uitzoeken van sanitair of tegels die bij de Japandi stijl passen? Wij komen vrijblijvend in onze mobiele showroom bij je aan huis. Een afspraak inplannen kan via ons contactformulier. Heb je nog twijfels? Je mag ook gerust bellen!

Neem contact met ons op

 

Stel hier uw vraag:


Montage

Een nieuwe badkamer of toilet realiseren? Kies Badkamerwinkel aan Huis: van inspiratie en ontwerp tot volledige installatie.

Lees meer over onze werkwijze: van levering tot complete installatie >>

Levering

Ook voor de levering van sanitair, tegels en kranen ben je bij Badkamerwinkel aan Huis aan het juiste adres.

Lees meer over onze dienstverlening: van levering tot volledige montage >>

Ontwerp

Uitzoeken en ontwerpen aan de keukentafel, direct met de juiste afmetingen en gekozen materialen. Makkelijk, efficiënt en praktisch.

Lees meer over onze 3D ontwerpmogelijkheden en onze merken >>